Uleiul de argan, aliatul frumusetii

In ultima perioada, un ulei vegetal din Maroc numit ulei de argan, a devenit incredibil de cautat si pretios pentru industria cosmetica. Numit adesea ”aur lichid”, uleiul de argan provine din stoarcerea unor nuci ale unui arbust marocan (argania spinosa).

Uleiul de argan este un ajutor de baza pentru sanatate si frumusete. Puteti folosi uleiul de argan pentru hidratarea pielii. Dar il puteti considera si un aliat puternic impotriva ridurilor. Este un puternic element anticancerigen, regleaza colesterolul, ajuta in curele de slabire si la tratarea bolilor cardiovasculare.

Uleiul de argan contine in principal acizi grasi, dintre care in proportie mai mare intalnim: acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic, acidul linoleic şi acidul miristic. S-ar crede ca uleiul de argan are printre cele mai mari concentratii de vitamina E dintre toate alimentele, ceea ce nu poate fi decat wow!

Uleiul de argan- Beneficii

Uleiul de argan este folosit in special in industria cosmetica, dar are beneficii importante si asupra starii de sanatate. Acesta are o mare cantitate de vitamina E, antioxidanti puternici care pot preveni aparitia diferitelor tipuri de cancer si proprietati antiinflamatoare, ameliorand simptomele dureroase provocate de artrita si reumatism.

  • Pentru par- are rolul de a indeparta efectul de varfuri rebele, hraneste parul uscat si adauga o anumita stralucire. Se aplica pe toata suprafata firului de par, cat este inca umed, sau se poate aplica doar pe varfurile uscate sau deteriorate.
  • Pentru corp – uleiul de argan se poate folosi ca orice alta crema hidratanta. Nu uita sa il aplici imediat dupa dus si te vei bucura de o piele elastica si hidratata.
  • Pentru maini – folositi uleiul de argan pentru a preveni uscarea, craparea si roseata mainilor. De asemenea, acesta se foloseste si pentru ingrijirea unghiilor.

Uleiul de argan este un ajutor de nadejde in orice moment, aliat al frumusetii si al sanatatii. Daca vrei sa iti pastrezi frumusetea pana la batranete, noi ti-am dat solutia: foloseste ulei de argan. Sigur ai mai auzit si inainte de nenumaratele beneficii ale acestui ulei, dar acum ai si mai multe motive sa il cumperi si sa il folosesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *