Secretele fructelor si legumelor din supermarket

Dacă ţi-ai propus să ai un stil de viata sanatos sau daca vrei sa iti feresti familia si copiii de acele legume si fructe care au fost stropite cu tot felul de pesticide, atunci cu siguranta acest articol va fi unul de interes pentru tine.

Ne asteapta o iarna lunga si friguroasa, in care, insa, rafturile magazinelor vor fi doldora de fructe mari si aratoase. Cum se intampla asta?

Cea mai veche metoda de conservare este ceara alimentara. Pune protectie fizica in fata oxigenului. De asemenea este tratata cu substante anti-mucegaire. Astfel prima recomandare ar fi ca cel mai bine ar fi sa le spalam cu apa calda inaitne de a le comsumam, in felul acest ne asiguram ca indepartam active din toate subsantele care au fost adaugate pe suprafata lui.

Radiatiile, dar si chimicalele schimba structura fructului. De aceea, dupa tratarea lor, este nevoie de o pauza de 20 de zile inainte de a fi puse la vanzare. Nimeni nu poate controla cu strictete daca producatorul indeplineste sau nu aceasta cerinta. Transportate pe distante mici, fructele pot avea parte de atmosfera controlata. In depozit, este scazut oxigenul, cel care le deterioreaza. Si inlocuit cu dioxid de carbon si azot.

Indiferent daca sunt de productie interna sau de export, legumele sunt fara gust si nutrienti. Ele sunt tratate chimic inainte de a ajunge pe masa noastra, iar substantele folosite au efecte negative asupra organismului, provocand intoxicarea ficatului, a rinichilor si a sistemului nervos central, avertizeaza nutritionistii.

Legume si fructe in topul celor mai “murdare” si toxice

1. Cartofii

Cartoful obisnuit are mai multe pesticide decat oricare alt produs.

2. Spanacul

S-a descoperit ca acesta leguma bogata in frunze sunt contaminate cu insecticide care sunt toxice pentru sistemul nervos al oamenilor.

3. Merele

Merele care nu sunt bio au dobandit acest loc in topul intocmit de institutiile americane, iar de 5 ani incoace sunt considerate printre cele mai toxice. Ba chiar au fost incluse intr-un ghid al cumparatorului referitor la pesticidele din produsele alimentare.

4. Piersicile si nectarinele

98% dintre piersicile testate si 97% dintre nectarinele testate de americani au avut rezultate pozitive la cel putin un reziduu de pesticide.

5. Capsunele

Capsunele vor ajunge mereu pe lista cu fructe “murdare”, partial datorita faptului ca fungii ii determina pe fermieri sa le stropească.

6. Strugurii

O singura mostra de struguri a aratat ca exista urme de la 15 pesticide diferite.

Si totusi care ar fi solutia pentru a manca sanatos legume si fructe iarna? Cea mai buna metoda de conservare este congelarea rapida. Singura care nu schimba structura naturala a fructelor. De exemplu, valoroasele fructe de padure, in sezon, se congeleaza din pungi mici, cat o portie. Si se consuma imediat dupa decongelare. inclusiv cu sucul rezultat. Congelarea e singura care NU schimba structura naturala a fructelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *