Secrete despre prune

Daca esti in cautarea unor fructe cu multiple beneficii, prunele sunt exact ce ai nevoie.

Pe langa faptul ca sunt niste fructe foarte bune la gust, ele te ajută sa iti mentii atât corpul, cat si mintea sanatoase.

Prunele sunt o importantă sursa de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu si fibre.

Si acum sa vedem cateva secrete ale acestor fructe delicioase:

1. Ideale la dieta, prunele sunt sarace in calorii, ceea ce inseamna ca sunt benefice dietei tale.

2. Combat anemia. Mecanismul prin care prunele combat anemia si previn reaparitia acesteia nu este legat de continutul ridicat de fier al acestor fructe, ci datorita actiunii vitaminei C, care intervine in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive.

3. Sunt pline de carbohidrati buni – Daca dieta pe care o tii interzice consumul de carbohidrati, prunele pot fi printre putinele fructe pe care le poti consuma.

4. Trateaza constipatia.

5. Prunele proaspete au acțiune de reglare a glicemiei, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de preventie a diabetului. Ele previn apariția acestei boli prin stimularea metabolismului glucidic.

6. Prunele sunt surse bogate in betacaroten si vitamina E, doua vitamine importante in mentinerea sanatatii ochilor. Mai mult, prunele au rol de reglare a glicemiei, fiind totodata bogate in complexul de vitamine B, avand astfel proprietati de protectie cerebrala si stimulare a memoriei. Flavonoidele din prune au rol de protectie impotriva tulburarilor cognitive legate de inaintarea in varsta, prevenind boli precum Parkinson sau Alzheimer.

7. Prunele sunt foarte bune pentru sanatatea sistemului osos si pentru prevenirea tumorilor cancerigene.

8. Tin la distanta si vindeca infectiile gripale. Studii de laborator facute in Japonia au demonstrat ca principiile active din prune inhiba si distrug virusii gripali de tip A.

9. Regleaza tensiunea arterială, datorita potasiului din compozitie. Acest element care se gaseste din abundenta in prune (330 mg la 100 g de fruct) asigura si buna functionare a inimii.

10. Stimuleaza imunitatea. O pruna n-ar trebui refuzata niciodata, te energizează rapid, alunga oboseala si regleaza activitatea sistemului nervos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *