Sa ne machiem sau nu zilnic?

Cum aspectul nostru are un rol foarte important in imaginea pe care o afisam la job sau in viata personala, machiajul zilnic a devenit si el apanajul femeii moderne. Cu toate acestea, exista voci care afirma ca utilizarea zilnica a cosmeticelor nu ar fi tocmai benefica tenului nostru.

Cunoastem pe pielea noastra avantajele pe care ni le ofera aceste mici minuni, dar cate cunoastem si dezavantajele lor? Pentru asta, v-am pregatit mai jos o scurta lista:

 • Chiar daca pe moment nu se vede, mai tarziu vom observa ca tenul nostru a imbatranit prematur;
 • Daca produsele sunt vechi sau expirate, ne putem alege cu iritatii ale pielii;
 • La ruj, in functie de marca, el va contine o cantitate mai mica sau mai mare de substante chimice, unele foarte nocive. Urmele de plumb sunt un exemplu. Odata aplicat pe buze, rujul este absorbit de organism;
 • Cele care utilizeaza machiajul zilnic, pot absorbi in corp aproape 5 mii de chimicale in fiecare an. S-a dovedit ca atunci cand chimicalele sunt absorbite de piele, acestea ajung direct în sange;
 • Dau dependenta. Poate nu chiar la propriu, dar stim noi cum ne vine greu sa plecam din casa fara putin fond de ten si un blush.
 • Efectul de ochi uscați și pierderea genelor;
 • Cheltuim sume de bani foarte mari pe niste produse perisabile si care uneori nu-si merita sumele exorbitante pe care le platim pentru ele.
 • Atentie mare la data de expirare a produselor. Iata ce se recomanda:1. fondul de ten – nu mai mult de 1 an
  2. blush/pudrele/fardurile de pleoape – nu mai mult 2 ani
  3. rujul de buze – nu mai mult de 1 an
  4. mascara (rimelul) – nu mai mult de 3-4 luni

  Un sondaj citat de dailymail.co.uk arata ca nici un sfert din femeile chestionate nu citesc lista de ingrediente a cosmeticelor si mai bine de jumatate din ele nu considera necesar sa-si mai arunce ochii pe ambalaj daca un produs este natural. Asa ca le scapa pomelnicul de E-uri scris cu litere foarte mici.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *