De ce nu este bine sa dormi cu parul ud

Ti s-a intamplat sigur o data in viata sa te speli pe cap inainte de culcare si sa dormi cu parul ud, infasurat in prosop? Daca da, ar trebui sa renunti la acest obicei. Iata ce se poate intampla daca dormi cu parul umed.

Te trezesti cu dureri de cap

Temperatura corpului creste cand dormi. In aceste conditii, umiditatea ai temperatura crescuta iti vor da dureri puternice de cap la trezire.

Creezi conditii propice pentru infectii

Pernele sunt pline de acarieni și bacterii, avand in vedere ca absorb transpiratie, celule moarte de pe suprafata pielii ori uleiurile pe care le secreta corpul. Cand dormi cu parul ud, chiar daca il infasori într-un prosop, uzi perna si creezi mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor.

Caderea parului

Parul ud este foarte sensibil, se rupe mult usor si astfel se poate ajunge la o accentuare a caderii parului. De asemenea evitati cand aveti parul înca umed este prinderea lui. Parul se scurteaza in timp ce se usuca, iar daca îl prindeti riscaţi sa se rupa. Tocmai de accea este recomandat sa asteptati ca parul sa fie complet uscat si apoi sa il prindeti cu un elastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *