Ciresele: scumpe, dar bune pentru sanatate

Ciresele sunt in prezent niste prezente atragatoare dar si foarte scumpe momentan pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea.

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea.

Sunt de asemenea fructe foarte sarace in calorii (un bol de cirese are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine si 3 grame de fibre) dar cu un continut mare de fitonutrienti. Culoarea rosie este data de antociani, care confera cireselor proprietati antioxidante.

Aceste fructe reprezinta si o importanta sursa de vitamina A, fiind bogate in betacaroten. Ele mai contin si multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacina si riboflavina, precum si cantitati semnificative de fier, magneziu si potasiu.

Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza echilibrul fluidelor din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului.

Aceste fructe contin antioxidanti si substante active care detoxifica organismul si mentin sanatatea celulelor organismului, prevenind astfel mutatiile celulare si aparitia cancerului.

Ciresele scad durerea, in special cea scheletica si musculara. Astfel cei care lucreaza mult fizic, stau mult in picioare sau din contra, stau mult pe scaun ceea ce le provoaca dureri pot apela cu incredere nu la pastile ci…la cirese.

Mentin sanatatea creierului si previn pierderea memoriei. Antocianii din cirese protejeaza celulele creierului impotriva stresului oxidativ si ajuta la prevenirea formarii placilor aterosclerotice si aparitiei bolilor neurodegenerative cum ar fi dementa.

Ciresele scad colesteolul din sange, ajutand astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare, a aterosclerozei, a infarctului miocardic si a accidentelor vasculare cerebrale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *