Beneficiile muzicii asupra sanatatii

Cine nu iubeste muzica? Muzica joaca un rol important in vietile nostre, de vreme ce o ascultam la munca, in timpul exercitiilor, cand suntem fericiti sau cand cautam fericirea, cand suntem suparati sau cand incercam sa ne explicam mai bine sentimentele si simtirile.

Muzica da cu totul alt sens filmelor, ne inalta sau ne coboara. Trebuie doar sa ne analizam reactiile de zi cu zi pentru a descoperi beneficiile muzicii asupra sanatatii noastre, dar iata ce spune stiinta despre toate acestea.

Dar care sunt totusi beneficiile muzicii asupra sanatatii?

-Eliberarea de stres. Pentru o eliberare de stres reala, se recomanda ascultatea genului muzical preferat (intrucat nu toti oamenii reactioneaza emotional la fel la acelasi tip de muzica).

-Muzica imbunatateste abilitatile verbale.

-Ajuta la calitatea somnului.

-Ameliorarea durerilor.

-Creste dispozitia la efort.

-Muzica ajuta memoria.

-Imbunatateste performanta si motiveaza.

-Mananci mai putin. Cercetarile arata ca muzica lenta alături de reducerea luminii in incapere pot genera o scadere a poftei de mancare.

-Indeparteaza depresia. Cand te simti la pamant, muzica este cea care te poate ridica. Muzica clasica si cea meditativa te pot remonta. In schimb, muzica heavy-metal, dar si cea techno pot adanci depresia.

-Reduce anxietatea precum o sedinta de masaj. Daca asculti muzica in timpul masajului, relaxarea este dubla.

-Prevenirea imbatranirii premature a creierului.

-Inducerea starii de buna-dispozitie.

Muzica este limba sufletului. Acesta nu este un secret, intrucat oamenii iubesc muzica. Gusturile si pretentii muzicale difera de la o persoana la alta, aproape toata lumea are un anumit tip de muzica. Terapeutii au legat muzica de sanatatea si bunastarea noastra. Un studiu recent a concluzionat ca ascultarea  muzicii are efecte pozitive asupra sanatatii persoa­nelor de toate varstele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *