Beneficiile ceaiului verde

Ceaiul verde provine din frunzele plantei Camellia sinensis si este utilizat de catre chinezi de mai bine de 2.000 de ani, ca bautura racoritoare, datorita numeroaselor proprietati terapeutice de care dispune aceasta planta.

Ceaiul verde este indicat pentru ameliorarea depresiei, este un eficient adjuvant in afectiunile cardiovasculare, regleaza metabolismul, creste imunitatea organismului, energizeaza organismul in cazurile de oboseala, asigura o buna functionare a ficatului si a rinichilor, mentine un ritm cardiac constant si previne aparitia infectiilor respiratorii si digestive.

Frunzele de ceai verde contin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajuta in lupta organismului cu celulele canceroase fara a influenta in mod negativ tesuturile invecinate.

Ceaiul verde reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral.

De asemenea, ceaiul verde este un adjuvant în cazul sclerozei multiple, iar testele de laborator efectuate au demonstrat ca utilizarea acestuia in timpul urmarii unui tratament chimioterapeutic, creste eficienta tratamentului.

Ceaiul verde contine cofeina in cantitati moderate, actionand prin supresia poftei de mancare (cantitatile mari de cafeina, cum sunt cele existente in cafea, pot cauza probleme medicale, incluzand hipertensiunea si insomnia).

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, mai ales vitamina E care incetineste procesul de imbatranire. In urma unor studii care au implicat subiecti ce au consumat cate patru cesti de ceai verde in fiecare zi, s-a constatat ca acesta previne declansarea poliartritei reumatoide si poate reduce simptomele la persoanele care au deja aceasta afectiune.

De asemenea  s-a constatat ca la persoanele care au consumat in mod constant ceai verde a crescut nivelul de energie care ar putea fi consumat pe parcursul a 24 de ore.

In plus, ceaiul verde inhiba dezvoltarea celulelor tumorale, in special a celor de colon, rect, vezica urinara, esofag, pancreas si stomac, fara sa afecteze celulele sanatoase.

Ceaiul verde este considerat o alternativa excelenta, naturala la alte suplimente pentru scaderea in greutate.

Si acestea sunt doar o parte din beneficiile acestui ceai delicios. Cum vremea e numai buna de un ceai, propunem sa fie un ceai…verde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *